Inloggen  \/ 
x
of
Registreren  \/ 
x

of

Artikelen

Patrickb

Gebakken Camembert met topping

 
5.0 (2)
1943   0
Patrickb  
Toevoegen foto/video
Schrijf een beoordeling
Gebakken Camembert met topping
Camembert met vruchten topping
Camembert met noten en honing/stroop dressing

Benodigdheden

Gereedschap & materialen

Informatie over dit recept

Moeilijkheid
Kosten
Voorbereiding
Bereidingswijze
Soort gerecht
Hoofd ingrediënten

Gebakken camembert met kruiden of gebakken vruchten is een makkelijk te maken dessert die je heel eenvoudig op de niet meer zo hete barbecue kan maken. Een beetje extra rookhout geeft nog meer smaak!

Wat heb je nodig voor dit recept?

Een camembert of brie naar keuze. Ik prefereer een wat zachtere kaas.

Als topping kan je diepvriesfruit gebruiken, of bijvoorbeeld een verse peer en wat suiker. Een topping van kruiden met honing is altijd een goede combinatie.

Op de foto gebruikte ik diverse producten uit tuinen vanhet moestuincomplex waar ik mijn moestuin heb. Zo had ik ingemaakte rode vruchten, in de winkel vaak te koop als rote grutze, maar een potje vlaaivulling voldoet ook prima. Helaas was de suiker een vervanger voor de honing die we zouden krijgen. Honing zal mooi caramelliseren, iets wat de suiker niet deed.

Bereidingswijze

Snij de deksel van de camember los. Houdt je van de korts dan kan je de deksel er op laten liggen. Prik de deksel dan goed in met een vork zodat je topping door sijpelt in je camembert. Camembert in een houten bakje kan je met bakje en al op je barbecue rooster zetten. De kartonnen bakjes moet je niet gebruiken, die geven een zeer onsmakelijke geur én smaak af!

Ik gebruikte en eikenhouten plankje om de camembert op te leggen, dat gaf nog wat extra smaak. Net als het restantje appel houtsnippers.

Op een temperatuur van 160 graden had mijn camembert zo'n half uur nodig om heerlijk zacht gebakken te worden en de topping warm en iets gecaramelliseerd.

Topping suggesties:

  • Peer met honing en verse tijm
  • Stoofpeertjes met portsiroop
  • Uienjam
  • Gesmoorde sjalot met balsamico
  • Walnoot met honing
  • Vijgen, walnoot, pistache en honing
  • Cranberry, sinaasappelrasp en pecanoot
  • Pecanoot, bruinebasterdsuiker en kalua

 

Bezoekers-beoordelingen

2 beoordelingen

Algemene beoordeling 
 
5.0
Wat vond je van de smaak van dit recept? 
 
5.0  (2)
Was dit recept naar verwachting te maken? 
 
5.0  (2)
Zou je dit recept vaker maken? 
 
5.0  (2)
Zou je dit recept aanraden? 
 
5.0  (2)
Heeft u al een account?
Beoordelingen (hoe hoger hoe beter)
Wat vond je van de smaak van dit recept?
Was dit recept naar verwachting te maken?
Zou je dit recept vaker maken?
Zou je dit recept aanraden?
Recensie
Commentaar
Algemene beoordeling 
 
5.0
Wat vond je van de smaak van dit recept? 
 
5.0
Was dit recept naar verwachting te maken? 
 
5.0
Zou je dit recept vaker maken? 
 
5.0
Zou je dit recept aanraden? 
 
5.0

camembert met walnoten + honing

Camembert met walnoten en honing was erg lekker!
Tip: bovenkant vd korst afsnijden, honing erop en daaroverheen de walnoten.
Doe je andersom komt de honing bijna niet in contact met de kaas en dat is jammer voor de smaak.

Recensie

Tevreden over
smaak
Was deze beoordeling nuttig? 
Algemene beoordeling 
 
5.0
Wat vond je van de smaak van dit recept? 
 
5.0
Was dit recept naar verwachting te maken? 
 
5.0
Zou je dit recept vaker maken? 
 
5.0
Zou je dit recept aanraden? 
 
5.0

Top nagerecht!

Zooooo makkelijk te maken met een geweldig resultaat! De kwaliteit van de ingrediënten bepaald voor een heel groot deel je smaak. Geen camembert van een eurotje pakken dus!

Recensie

Tevreden over
Eenvoud
Was deze beoordeling nuttig? 

Afdrukken E-mail

Fine foodmesvorkGood living

Other language?

Contact

HT Media

Boedelhof 4
6715 DG Ede

0318-848652

06-43127172

info@heerlijktafelen.nl

facebook whatsapp 1

messenger code 482139335308331

KvK-nummer: 09165285 | Privacy statementCookieverklaringVoorwaarden