Inloggen  \/ 
x
of
Registreren  \/ 
x

of

Artikelen

Patrickb

Rijkgevulde Bretonse vissoep

 
5.0 (1)
1679   0
Patrickb  
Toevoegen foto/video
Schrijf een beoordeling
Rijkgevulde Bretonse vissoep

Informatie over dit recept

Kosten
Voorbereiding
Bereidingswijze
Soort gerecht
Land
Hoofd ingrediënten

Bouillabaise is een traditione vissoep die oorspronkelijk uit Marseille komt. De bouillabaise is eigenlijk ontstaan uit armoede. Er mocht niets van de vis worden weggegooid. Dus het visafval werd gebruikt voor de bouillon. Een basisregel van bouillabaise is dat er ongeve er zeven soorten vis in zitten. Het zal regelmatig voorkomen dat er deze niet voorhanden zijn. Vele variaties zijn te maken met verschillende vissoorten, schaal en schelpdieren.

Gebruik voor het beste resultaat verse bouillon of fond.

Ingrediënten

  • 500 gram makreel
  • 500 gram kabeljauw
  • 500 gram rode poon
  • 600 gram steenbolk
  • 400 gram mosselen
  • 300 gram vongole
  • 500 gram krabschalen
  • 2 wortelen
  • 1 venkelknol
  • 2 uien
  • 6 tomaten
  • 3 dunne prei
  • 1 bosje peterselie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 bosje dille
  • 10 draadjes saffraan
  • 250 gram creme fraiche

WERKWIJZE

  1. Breng een pan water aan de kook en ontvel de tomaten.
  2. Snipper de ui en snijd de venkel in blokjes.
  3. Snijd de vis in stukken zo groot als een kwart tomaat.
  4. Fruit de ui aan in de olijfolie. Voeg als de ui zacht begint te worden de venkel toe en fruit mee. Voeg de knoflooktenen toe. Rijg ze aan een prikker zodat verwijderen makkelijker is.
  5. Voeg ook de wortel en de prei toe.
  6. Voeg de schalen van de krab en de garnalen toe en fruit deze kort mee.
  7. Voeg visbouillon en de tomaten toe en laat zo'n 20 minuten doortrekken.
  8. Draai het gas uit, verwijder de krabschalen en de garnalen maar houdt de garnalen apart. Deze moeten worden gepelt. Hou het vocht apart.
  9. Verhit in een pan een scheutje olijfolie en voeg de kreeftenpasta en de tomatenpuree toe. Voeg de bouillon toe en breng achtjes tegen de kook. De vloeistof zal binden.
  10. Voeg de saffraan toe en voeg de vis toe. Laat de vis rustig garen.
  11. Voeg na zo'n 7 minuten de mosselen en vongole toe.
  12. Voeg op het laatst wat gesneden dille en gesneden peterselie toe en verwijder de knoflook.



Serveer met een dot creme fraiche en wat verse dille.

Bezoekers-beoordelingen

1 beoordelingen

Algemene beoordeling 
 
5.0
Wat vond je van de smaak van dit recept? 
 
5.0  (1)
Was dit recept naar verwachting te maken? 
 
5.0  (1)
Zou je dit recept vaker maken? 
 
5.0  (1)
Zou je dit recept aanraden? 
 
5.0  (1)
Heeft u al een account?
Beoordelingen (hoe hoger hoe beter)
Wat vond je van de smaak van dit recept?
Was dit recept naar verwachting te maken?
Zou je dit recept vaker maken?
Zou je dit recept aanraden?
Recensie
Commentaar
Algemene beoordeling 
 
5.0
Wat vond je van de smaak van dit recept? 
 
5.0
Was dit recept naar verwachting te maken? 
 
5.0
Zou je dit recept vaker maken? 
 
5.0
Zou je dit recept aanraden? 
 
5.0

Best ever!

Ik maak dit gerecht niet heel vaak omdat ik de enige visliefhebber ben in huis maar dit is zoooo lekker! Gewoon stukje brood erbij en genieten. Ook zeer geslaagd om deze in de DO te maken!

Was deze beoordeling nuttig? 

Afdrukken E-mail

Fine foodmesvorkGood living

Other language?

Contact

HT Media

Boedelhof 4
6715 DG Ede

0318-848652

06-43127172

info@heerlijktafelen.nl

facebook whatsapp 1

messenger code 482139335308331

KvK-nummer: 09165285 | Privacy statementCookieverklaringVoorwaarden