Inloggen  \/ 
x
of
Registreren  \/ 
x

of

Artikelen

BarrelBoysCatering

Runderstoof met bier en koffie

Opmerkelijk
 
0.0 (0)
3492   1
Toevoegen foto/video
Schrijf een beoordeling
Runderstoof met bier en koffie

Benodigdheden

Gereedschap & materialen

Informatie over dit recept

Moeilijkheid
Kosten
Aantal
4 personen
Voorbereiding
Totale bereidingstijd
1.5 tot 2 uur
Soort gerecht
Hoofd ingrediënten
Smaak

Een stoofschotel met bier én koffie. Sommige recepten ontstaan per ongeluk. Zo ook deze. Maar achteraf gezien een blijvertje!

Het idee was een eenvoudig stoofpotje te maken met wat uien en bier in de Dutch Oven op houtvuur tijdens een bbq inspiratiedag bij Uw Slager Ter Stege. Op hetzelfde open vuur hadden we ook koffie gezet met een espressopotje. Lekker met versgemalen koffie.

Voor een tweede potje maakte Dirk-Jan het filter schoon door de kofiedrap in het vuur te gooien. Dat wil zeggen de helft. De andere helft ging rechtstreeks in de pan. Ik was net weg bij het vuur om het bierflesje weg te zetten en aan het geluid achter mij hoorde ik dat er iets niet goed ging. Ik draaide mij om en zag een iets geschrokken en lachende Dirk-Jan die wees op de koffiedrap in de pan met vlees. Wat nu? We wisselden even een korte blik en roerde de koffie door het vlees. Zowel koffie als chocolade combineren prima met vlees. We hadden beiden zoiets van "we zien wel hoe het uitpakt" Prima dus als we alle enthousiaste reacties en vragen om het recept mogen geloven. En dat doen we want ook wijzelf vonden het zeer geslaagd en zullen dit recept zelf ook vaken gaan maken.

Ingrediënten

  • 1 kilo runder stoofvlees
  • 3 middelgrote uien
  • 1 rode peper
  • 2 tenen knoflook
  • 1 bakje champignons
  • 1 eetlepel gemalen koffie
  • 1 flesje Angelo Poretti of ander bier
  • Peper en zout naar smaak

Bereidingswijze

  1. Fruit de uien aan tot ze glazig zijn. Haal uit de pan.
  2. Peper het vlees naar smaak en bak het aan met eventueel iets extra boter.
  3. Als het vlees bruin is mogen de uien er bij en het geheel nog even kort doorbakken.
  4. Bak de champignons nog even kort mee, deze hoeven niet gaar te zijn.
  5. Voeg de peper en de knoflook er bij en bak deze even kort mee om de smaken vrij te laten komen.
  6. Voeg het bier en de gemalen koffie toen en meng deze er even goed door.
  7. Laat in 2,5 uur rustig sudderend gaar worden. 

Serveer deze stoof bijvoorbeeld met frietjes of een lekkere aardappelpuree

Bezoekers-beoordelingen

Er zijn nog geen bezoekers-beoordelingen voor deze listing.
Heeft u al een account?
Beoordelingen (hoe hoger hoe beter)
Wat vond je van de smaak van dit recept?
Was dit recept naar verwachting te maken?
Zou je dit recept vaker maken?
Zou je dit recept aanraden?
Recensie
Commentaar

Afdrukken E-mail

Fine foodmesvorkGood living

Other language?

Contact

HT Media

Boedelhof 4
6715 DG Ede

0318-848652

06-43127172

info@heerlijktafelen.nl

facebook whatsapp 1

messenger code 482139335308331

KvK-nummer: 09165285 | Privacy statementCookieverklaringVoorwaarden