Inloggen  \/ 
x
of
Registreren  \/ 
x

of

Artikelen

BarrelBoysCatering

BBQ forel met citroen en dille

 
0.0 (0)
524   0
Toevoegen foto/video
Schrijf een beoordeling
BBQ forel met citroen en dille

Over de auteur

Facebook profiel auteur

Informatie over dit recept

Moeilijkheid
Kosten
Bereidingswijze
Hoofd ingrediënten

Sinds lange tijd weer eens een visje geprobeerd .
Forel gepekeld en daarna gevuld met citroen en dille en daarna indirect op de bbq gegaard

 

Ingrediënten

Als voorgerecht zou je een filet per persoon kunnen rekenen, als hoofdgerecht is een hele forel prima te doen.

  •  Forel
  • Schijf citroen door midden gesneden
  • Takje dille
  • Peper en zout
  • 50 Gram zout per liter water
  • 1 Laurierblad
  • 6 Jeneverbessen
  • 3 Eetlepels honing

Bereidingswijze

    1. Maak een pekel door 50 gramzout per liter water op te lossen. Maak voldoende om de vissen volledig in de pekel te kunnen dompelen
    2. Maak de forel schoon of laat dit je visboer doen.
    3. Was de buikholte onder de kraan goed schoon.
    4. Doe de forel in de pekel en laat deze twee uur staan.
    5. Haal de forel uit de pekel en dep droog met keukenpapier
    6. Vul de buikholte met schijven citroen en dille of leg de citroen en de dille op de vleeszijde van de filets.
    7. Gaar de forel op 150 graden in ongeveer 1 tot 1,5 uur, afhankelijk van de grootte.
    8. Gebruik je een kerntemperatuurmeter dan kan je de forel garen tot een temperatuur zo tussen de 63 en 70 graden zijn
    9. De filets zullen heerlijk zacht en lekker sappig zijn!

Dat garen gaat het beste met de indirecte methode, dus naast het vuur of houtskool. Hoe dat in zijn werk gaat staat elders op deze site. De vis gaar je met de huid op het grillrooster. Een hele vis kan je dus om en om garen op het rooster. Met filets zou ik ze niet omdraaien of je moet je samen binden of in de klem garen. Filets kan je beleggen met de kruiden, ui en citroenschijfjes en op de huid op het rooter leggen. Een deksel op je bbq of kamado geeft een mooiere garing. Eventueel kan je de filets ook op een zout of cederhouten plank leggen en daarop garen.

Bezoekers-beoordelingen

Er zijn nog geen bezoekers-beoordelingen voor deze listing.
Heeft u al een account?
Beoordelingen (hoe hoger hoe beter)
Wat vond je van de smaak van dit recept?
Was dit recept naar verwachting te maken?
Zou je dit recept vaker maken?
Zou je dit recept aanraden?
Recensie
Commentaar

Afdrukken E-mail

Fine foodmesvorkGood living

Other language?

Contact

HT Media

Boedelhof 4
6715 DG Ede

0318-848652

06-43127172

info@heerlijktafelen.nl

facebook whatsapp 1

messenger code 482139335308331

KvK-nummer: 09165285 | Privacy statementCookieverklaringVoorwaarden