Inloggen  \/ 
x
of
Registreren  \/ 
x

of

Artikelen

Quinten Steffens

De Siphon - Een Veelzijdige Gadget

Opmerkelijk
 
0.0 (0)
11539   0
Toevoegen foto/video
Schrijf een beoordeling
De Siphon - Een Veelzijdige Gadget
Geschreven door
Quinten Steffens

De siphon – een veelzijdige gadget

Een siphon, ookwel slagroomspuit genoemd, is een keukengadget dat je steeds vaker ziet. Maar de naam ‘slagroomspuit’ doet geen eer aan het apparaat, het is namelijk veel veelzijdiger!

Naast de voor de hand liggende optie om slagroom te luchtig te krijgen met een siphon, is deze ook erg geschikt voor:

  1. Het maken van allerhande mousses, zowel zoet als hartig
  • Klassieke mousses bevatten vaak veel room, waardoor je vaak aan smaak inlevert. Met een siphon kun je veel meer van je smaakmakende ingredient gebruiken, waardoor de smaak erg puur is. Bijvoorbeeld in dit recept voor mangomousse
  • Verder kun je er mousses mee maken die met klassieke technieken onmogelijk zijn, zoals een warme chocolademousse!
  1. Het maken van zeer luchtige cakejes
  • Ook dit kan zowel hartig als zoet. Door het toevoegen van gevriesdroogd poeder van groenten zou je bijvoorbeeld bietencake kunnen maken. Of voeg bijvoorbeeld een met tijm geinfuseerde olie toe om een olijfolie-rozemarijn sponscakeje te maken.
  1. Met een siphon kun je een tempura of bierbeslag maken, dat een perfect, luchtig en knapperig laagje om je eten garandeert.
  2. Je kunt er luchtige sauzen mee maken, zoals een luchtige mayonaise. Hetzelfde kun je doen met een warme saus zoals hollandaise, die verder makkelijk warm te houden is door de siphon in een pan met warm water te zetten.
  3. Infuseren van suikersiroop, olie of alcohol met kruiden en specerijen
  1. Wanneer je de ‘normale’ gaspatronen vervangt door patronen met koolstofdioxide kun je je eigen frisdrank maken!
  2. Als je fruit in de siphon stopt en deze vervolgens onder druk zet met koolstofdioxide, krijg je fruit met prik! Kijk maar eens naar dit filmpje.

Met deze toepassingen blijft de siphon waarschijnlijk een apparaat dat je niet dagelijks zult gebruiken, maar het is er zeker niet een die je in je keukenkastje stof laat vangen! Als je eenmaal doorhebt wat de mogelijkheden zijn is het verder simpel om je ‘eigen’ recepten te bedenken. Kortom, een apparaat voor de liefhebber, maar wat een plezier zal die er van hebben. Ik ben zeker blij met de mijne!
Heb ik een toepassing van de siphon gemist? Laat het me weten door een berichtje achter te laten!

Bezoekers-beoordelingen

Heeft u al een account?
Beoordelingen (hoe hoger hoe beter)
Commentaar
(`Bijgewerkt: Februari 05, 2017)

Aanvulling

Er is wel een verschil tussen de Isi Gourmet en andere gangbare kiddes of siphons die voor slagroom zijn bedoeld. Een slagroomkidde heeft een kleine doorgang in de verdeler. De verdeler is het buisje wat in de kop van de kidde zit. Bij een slagroomspuit is die opening doorgaans vrij klein waardoor andere producten dan slagroom snel de opening kunnen verstoppen. Warme bereidingen mogen NOOIT in voor slagroom verkochte/bedoelde kiddes. De druk die je op de fles zet met één of twee patronen loopt verder op met een warme bereiding. Daardoor kan de kop of fles barsten of erger, exploderen. Gevaarlijk dus. De bij dit artikel getoonde kidde is de Isi Gourmet. Een kidde die geheel van hoogwaardig RVS is gemaakt en die gemaakt is ook voor warme bereidingen. De openingen in de verdeler verschillen ook van de voor slagroom bedoelde kiddes.

Was deze beoordeling nuttig? 

Afdrukken E-mail

Fine foodmesvorkGood living

Other language?

Contact

HT Media

Boedelhof 4
6715 DG Ede

0318-848652

06-43127172

info@heerlijktafelen.nl

facebook whatsapp 1

messenger code 482139335308331

KvK-nummer: 09165285 | Privacy statementCookieverklaringVoorwaarden