Inloggen  \/ 
x
of
Registreren  \/ 
x

of

Verfijn Resultaten

User Rating

Soort bedrijf

Gebakken sprinkhaan verrassend lekker!

 
0.0 (0)
1438   0
Patrickb Patrickb  
Toevoegen foto/video
Schrijf een beoordeling
Gebakken sprinkhaan verrassend lekker!

Insecten eten is in ons kikkerlandje niet de normaalste zaak dit in tegenstelling tot andere delen van de wereld. ik kreeg de gelegenheid ze te bereiden.Mijn ervaringen lees je hier.

Toen het huis van onze buren verkocht was en de verkoopakte getekend was vernam ik van onze inmiddels ex-buurvrouw dat er mensen kwamen te wonen met beesten. Slangen en zo. Dat bleek te kloppen, mooie beesten om te zien moet ik zeggen. Maar naast de slangen en wat andere beestenspul heeft hij ook insecten. Niet zo gek toen ik vernam dat hij aan de Wageningen Universiteit afstudeerd op het onderwerp eetbare insecten.

Zo na een aantal weken en de buurman een paar keer gesproken te hebben kwam het dus op het eten van insecten. Ik was zowel geïnteresseerd als ook enigszins huiverig. Ik kreeg wat boeken om mij in telezen in het bereiden en eten van insecten. Ik merkte aan mijzelf dat dit voor mij toch wel een stap was.

Recent kreeg ik verse gevroren sprinkhanen om er eens mee te gaan koken. Vandaag was ik er aan toe, dacht ik. Held! Wat is er nou het verschil tussen een sprinkhaan en een garnaal. Beiden zien er niet erg lekker uit. Maar ik heb geleerd dat een garnaal er wel lekker uit ziet. Maar dat heb ik nog niet geleerd over insecten.

Het bereiden van de sprinkhanen

Het schoonmaken van de beestjes was eenvoudig. De achterpootjes eraf trekken, wel oppassen voor de haakjes aan de pootjes. De andere pootjes kunnen er ook vanaf. De vleugels gaan er met een draaiende beweging ook eenvoudig vanaf. Een garnaal heeft nog enige stevigheid, een sprinkhaan niet. Met enig beleid schoonmaken dus.
Vervolgens heb ik de lichaampjes even kort gewassen en voorzien van wat peper en zout. Ik wilde wel wat van de smaak proeven natuurlijk. Of toch niet?

Ik heb voor het bakken een mousse gemaakt van Gorgonzola (recept komt eerdaags ook op de website) en een flesje port klaargezet.

Mijn gietijzeren skillet (platte pan) heb ik goed warm laten worden. In een royale klont boter heb ik de sprinkhanen 30 tot 40 seconden gebakken. Net als bij garnalen verkleurt het grijze lichaam van de sprinkhaan snel naar roze-rood-bruin bij verhitten. Minder egaal als een garnaal zoals je kan zien op de foto. Ik heb nog snel ff een bordje opgemaakt, al is dat in deze een groot woord zoals je kan zien. In de hete pan heb ik een tikje honig en royaal port laten inkoken als soort dressing.

Wat vond ik er van?

De smaak viel me mee, ik wist dan ook niet wat ik moest verwachten. Nootachtig was mij verteld. Ik kan dat met deze soort niet beamen. Ik kan zo niet direct een smaak bedenken wat er in de buurt komt. Noten dan nog het meest, al lijkt het er niet op. Volg je mij nog..?
Het mondgevoel sprak mij minder aan. In het pantser zit wel veel smaak maar het krokante sprak mij nu wat minder aan. Dat voelde als een niet goed gepelde garnaal. De combinatie met de Gorgonzola creme en de portsiroop als dressing was top. De drie smaken samen versterkten elkaar wat erg prettig was.

Deze eiwitbommetjes vielen mij al met al mee. Ik moest een drempel over. Niet een hele hoge maar toch. Ik zal met deze buurman vast vaker insecten gaan proberen. Of ik nu sta te trappelen van ongeduld? Nog niet helemaal, al is het een leuk en leerzaam avontuur voor mij. Wordt dus zeker vervolgd!

 

Bezoekers-beoordelingen

Er zijn nog geen bezoekers-beoordelingen voor deze listing.
Heeft u al een account?
Beoordelingen (hoe hoger hoe beter)
Commentaar
Fine foodmesvorkGood living

Other language?

Contact

HT Media

Boedelhof 4
6715 DG Ede

0318-848652

06-43127172

info@heerlijktafelen.nl

facebook whatsapp 1

messenger code 482139335308331

KvK-nummer: 09165285 | Privacy statementCookieverklaringVoorwaarden