Inloggen  \/ 
x
of
Registreren  \/ 
x

of

Attentie

This is a closed group. You will have to be a member of this group to view the group's content.

Beleef landleven - Wecksierkunst

Beleef landleven - Wecksierkunst

Wecken, een speciale manier om groenten, vlees en fruit houdbaar te maken, komt op de nationale...

 
Blijf op de hoogte!

Schrijf je in om als eerste nieuws van HeerlijkTafelen te ontvangen.

Aanmelden of afmelden

Schrijf je in om als eerste nieuws van HeerlijkTafelen te ontvangen.

Laatste reacties
Slagerij ter Stege
 
5.0
"Top zaak, leuke mensen. Goed vlees. En nemen de tijd..."
Kersen clafoutis
 
5.0
"Een 10 ?"
Vleesbijbel - Alles over rund & kalf, varken en lam
 
5.0
"Zoals ik hierboven al schreef.. een must have voor iedere..."
De Siphon - Een Veelzijdige Gadget
 
Onbekend
" Er is wel een verschil tussen de Isi Gourmet..."
Lunch 2 go
 
3.0
Babette
"Dat waren geen halve maatregelen van Lunch2Go uit Almere, ik..."
Rijkgevulde Bretonse vissoep
 
5.0
"Ik maak dit gerecht niet heel vaak omdat ik de..."
Gebakken Camembert met topping
 
5.0
"Camembert met walnoten en honing was erg lekker! Tip: bovenkant..."
Gebakken Camembert met topping
 
5.0
"Zooooo makkelijk te maken met een geweldig resultaat! De kwaliteit..."
Cottagecheese pannenkoekjes met gerookte zalm
 
5.0
"Lekker recept wat ook nog eens makkelijk is te maken..."
Fruittuin Tres Jolie
 
5.0
" Allereerst valt de rust op. Wat een verademing! Vanaf..."
Nieuwste recepten
Pizzadeeg
Er gaan veel recepten voor het perfecte pizzadeeg de ronde op internet. Dit is het recept wat...
 
0.0 (0)
Rode uienjam
Rode uienjam is heerlijk bij kaas maar kan prima bij diverse barbecue gerechten! Een mooi simpel recept...
 
0.0 (0)
BBQ forel met citroen en dille
Sinds lange tijd weer eens een visje geprobeerd . Forel gepekeld en daarna gevuld met citroen en...
 
0.0 (0)
Mark's varkens saté
De lekkerste satë maak je natuurlijk zelf, zeker met dit recept.
 
0.0 (0)
Runderstoof met bier en koffie
Een stoofschotel met bier én koffie. Sommige recepten ontstaan per ongeluk. Zo ook deze. Maar achteraf gezien...
 
0.0 (0)
Krokante granenkoekjes
Havermoutkoekjes met een twist! Lekker krokante koekjes boordevol granen. En ook nog eens heel eenvoudig te maken....
 
0.0 (0)
Zwitserse Appeltaart van Big Mamma
Wie is er niet dol op appeltaart? Deze platte variant maak ik al jaren. Een recept wat...
 
0.0 (0)
Marshmallow dessert van de bbq
Een dessert van samengesmolten marshmallows, salted caramel, kruidcake en pure chocolade wie wil dat nou niet?...
 
0.0 (0)
Gegrillde grapefruit
Gegrillde citrusvruchten zijn niet nieuw, zo ook dit recept. Niet nieuw, wel verrassend verfrissend en lekker in...
 
0.0 (0)
Chimichurri
Chimichurri is een saus en marinade en wordt gebruikt bij gegrild vlees in de Argentijnse en Uruguayaanse...
 
0.0 (0)
Laatste artikelen
Kroegkip van de Petromax CF30
Categorie: Kooktechnieken
Kip op blik, kroegkip, beercan chicken en zo nog...
Vleesbijbel - Alles over rund & kalf, varken en lam
Categorie: Kookboeken
"Gertjan Kiers leert hoe je kwaliteit herkent, hoe je...
Koud roken met een rookgenerator
Categorie: Kooktechnieken
Koud gerookte zalm zelf maken? Met een venturi koude...
power_to_the_pieper.jpg
Categorie: Kookboeken
Aardappels zijn weer helemaal hip! Dagelijkse kost in ver...
kippensoep_van _resten
Categorie: Tips & trics
Je bereid vast wel eens een kippenpootje, dij of...
14963236_1172667456155619_9004960863713170554_n.jpg
Categorie: Tips & trics
Veel beginnende weckers zitten met vragen, vaak heel veel...
Hutspot hamburgers
Categorie: Tips & trics
Heb jij ook wel eens een restje stamppot over?...
Waaruit bestaat jou basis voorraad?
Categorie: Tips & trics
Zeker voor dagen dat je weinig tijd hebt is...
Wecktijden
Geen idee hoe lang je je groenten of fruit...

  • Wecken, een speciale manier om groenten, vlees en fruit houdbaar te maken, komt op de nationale erfgoedlijst van waardevolle Nederlandse tradities te staan. Dat gebeurt zaterdag tijdens een beurs in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem, maakte een museumwoordvoerster woensdag bekend.

    De erfgoedlijst wordt sinds 2012 verzameld door het Nederlands Centrum voor Volkscultuur en Immaterieel Erfgoed. Er staan ambachten op, maar ook evenementen als Sint Maarten en de Vierdaagse. Onlangs is het woonwagenleven nog op de lijst gezet. Erfgoederen kunnen bij de Unesco worden voorgedragen voor een plek op de werelderfgoedlijst

    Wecken is een vorm van conserveren, die tot in de jaren 60 van de vorige eeuw in Nederland heel gebruikelijk was om grote hoeveelheden verse levensmiddelen lang te kunnen bewaren. Gekookte groente of fruit of gebraden vlees werd in glazen potten gedaan, die in bijna kokend water een grote ketel vacuüm werden getrokken. Als het proces lukte, was de inhoud van de potten jarenlang houdbaar. Wecken is genoemd naar de Duitse fabrikant Weck, die de benodigde potten, sluitingen en ketels maakte.

    Volgens het Openluchtmuseum is wecken op dit moment weer helemaal in. Daarom is er zondag in het museum een wedstrijd tussen topkoks en amateurs wie het mooiste weckgerecht kan maken.

  • Category
    Keukentechnieken
  • Created
    woensdag 08 juli 2015
  • Group admin
    PatrickB
Fine foodmesvorkGood living

Other language?

Contact

HT Media

Boedelhof 4
6715 DG Ede

0318-848652

06-43127172

info@heerlijktafelen.nl

facebook whatsapp 1

messenger code 482139335308331

KvK-nummer: 09165285 | Privacy statementCookieverklaringVoorwaarden