Inloggen  \/ 
x
of
Registreren  \/ 
x

of

Verfijn Resultaten

User Rating

Soort bedrijf

Patrickb

Domino Smart 7 planeetmenger

Opmerkelijk
 
3.7 (2)
5504   1
Patrickb  
  Toevoegen foto/video
Schrijf een beoordeling
Domino Smart 7 planeetmenger

Product info

Merk
Model
Smart 7

Specificaties

Vermogen in Watt
700
Materiaal machine
Metaal/kunststof
Kleur machine
Wit
Aantal standen
Traploos
Pulse stand
Nee
Meegeleverde accessoires
  • Ballongarde
  • Deeghaak
  • Vlinder of bissschop
Materiaal mengkom
RVS
Inhoud mengkom
6.8 liter

De Domino smart 7 is een planeetmenger die met 700 watt bijzonder krachtig is. Ik heb de machine afgelopen maanden uitvoerig getest zoals je hieronder in deze recensie kan lezen.

ACCESOIRES

De Domino Smart 7 wordt geleverd met rvs kom, ballongarde (rvs draad met aluminium kraag), bisschop of vlinder en een platte C-deeghaak, beiden van aluminium. Voor mij is het meer een patisseriemachine daar de deegkaak vlak is. Prima voor het zetten van koekdeeg maar voor brooddeeg is dat een ander verhaal. Gelukkig is een broodkneedhaak te bestellen via Ebay van Jan de Jong zodat je brooddeeg niet om de meegeleverde C-haak komt te zitten en dan rondtolt maar een haak die echt kneed. Die haak is voor de broodbakkers een aanrader.

De machine is vrij krachtig met zijn 700! watt. Zwaarste brooddeeg was 3.8 kilo en dat ging probleemloos wat kracht betreft.  Enkel die haak gaf een probleem. Overigens is dat bij de Kenwoods en KitchenAid niet anders. Taai Taai deeg van 1,2 kilo gaf warm geen probleem. Wel toen het deeg was afgekoelt. Het deeg is dan dusdanig taai dat de deeghaak nauwelijks in beweging komt. Dit soort deeg is meer voor een deegkneder. Toch kon de Domino Smart 7 na zo'n 30 seconden het deeg mengen. Geen aanrader overigens. 

Technisch

De machine heeft een  traploos regelbaar toerental hetgeen er voor zorgt dat de kracht zowel bij lage als hoge snelheden gelijk is.

De ruime rvs kom van 6,8 liter zet je met een kwart slag vast op de voet van de machine. De kop is kantelbaar en is voorzien van een doorzichtig plastic spatscherm met opening voor het toevoegen van ingredienten. Deze opening is niet al te groot en voorzien van twee tralies zodat je er geen gereedschap in kan steken. Wel zo veilig. De opening is ruimgenoeg  maar had voor mij net iets groter mogen zijn. Aan de andere kant geeft een grote opening ook meer stof als de macchine per ongeluk eens te hard staat. De plastic beschermer zit vast met een imbusboutje en is makkelijk van stand te veranderen, standaard zit de opening aan de voorkant. Ik heb de opening aaan de rechterkant zodat ik in de kom kan kijken tijdens het toevoegen van ingredienten..

De machine heeft een professionele uitstraling, niet het vertrouwde van de Kenwood en Kitchenaid maar dat heeft ook een voordeel. De machine heeft namelijk veel rechte vlakken waardoor deze eenvoudig is te reinigen.

Met zijn 18 kilo en rubber voetjes blijft hij stevig op de werkbank staan. De afmetingen zijn gering (23x40x42 cm) en de assecoires zijn in de mengkom op te bergen.

Conclusie:

De Domino Smart 7 is een sterke machine die tijdens zijn werkzaamheden weinig geluid maakt. Het ontbreken van een handgreep aan de kom vind ik zelf niet storend maar kan mij voorstellen dat dat als lastig wordt ervaren. Een kwestie van gewenning. De Domino heeft geen aansluitingen voor accesoires zoals de Kenwood, KitchenAid of Bosch. Persoonlijk kies ik liever voor speciaal machines. Een worstmolen op je machine is leuk maar ik prefereer een worstmolen. Daarvan zit de uitloop lager dan de kop van een planeetmenger wat het maken van worst makkelijker maakt. Die accesoire aansluitingen vindt ik geen voordeel. 

Al met al een prima machine voor zowel patisserie als broodbakkers. Zowel voor thuisgebruik als voor restaurants, ijssalons of taartenshops.  De machine zit prijstechnisch in het hogere segment met een verkoopprijs van 875 euro inclusief verzenden (prijs 10/2015). 

Kortom een machine die ik zeker zou adviseren voor de serieuze thuisbakker!

Bezoekers-beoordelingen

2 beoordelingen

Algemene beoordeling 
 
3.7
Prijs/kwaliteit verhouding 
 
4.3  (2)
Gebruiksgemak 
 
4.5  (2)
Mogelijkheden 
 
3.0  (2)
Opbergmogelijkheden 
 
3.0  (2)
Heeft u al een account?
Beoordelingen (hoe hoger hoe beter)
Prijs/kwaliteit verhouding
Gebruiksgemak
Mogelijkheden
Opbergmogelijkheden
Commentaar
Algemene beoordeling 
 
3.5
Prijs/kwaliteit verhouding 
 
4.0
Gebruiksgemak 
 
4.0
Mogelijkheden 
 
3.0
Opbergmogelijkheden 
 
3.0

Krachtpatser

Ik heb de proffesionele machine al een tijdje in bruikleen van de bakkerij waar ik werk. Het is echt een krachtige machine waar ik geweldige desem en gist degen mee kan draaien. De mooie grote kom is super wanneer je bijv meerdere cakes tegelijk wilt maken. De kleine vulopening is wat lastig als je tijdens het draaien grondstoffen wilt toevoegen maar daardoor wel weer veiliger.
Kortom het is een ideale machine voor de hobby bakker.

Was deze beoordeling nuttig? 
Algemene beoordeling 
 
3.9
Prijs/kwaliteit verhouding 
 
4.5
Gebruiksgemak 
 
5.0
Mogelijkheden 
 
3.0
Opbergmogelijkheden 
 
3.0

Machine voor zowel prof als hobby kok of bakker

Mij bevalt de machine prima. De accessoires zouden wat mij betreft kunnen worden aangevuld met een deeghaak voor brood en een deksel voor de kom.

Was deze beoordeling nuttig? 
Fine foodmesvorkGood living

Other language?

Contact

HT Media

Boedelhof 4
6715 DG Ede

0318-848652

06-43127172

info@heerlijktafelen.nl

facebook whatsapp 1

messenger code 482139335308331

KvK-nummer: 09165285 | Privacy statementCookieverklaringVoorwaarden