Inloggen  \/ 
x
of
Registreren  \/ 
x

of

Verfijn Resultaten

User Rating

Soort bedrijf

Patrickb

Power to the Pieper

 
0.0 (0)
1804   0
Patrickb  
Toevoegen foto/video
Schrijf een beoordeling
power_to_the_pieper.jpg

Boekrecensies

Bindwijze
Hardcover
Aantal pagina's
208
Soort
Tekst met afbeeldingen
Jaar
2016
ISBN
9789038802701

Kookboek categoriën

Aardappels zijn weer helemaal hip! Dagelijkse kost in ver verleden maar nu weer herontdekt. Terecht want er is zo veel mogelijk met deze knol. Van historie tot recept alles over de aardappel vind je in dit boek. Power to the Pieper!

Onlangs kreeg ik een leuk boek, Power to the Pieper. Gecheven door Samuel Levie (van die geweldige worsten onder andere), Yolanda van der Jacht (culinair specialist en schreef al meerdere leuke boeken) en Jonah freud (De Kookboekhandel). Een handzaam boek op iets groter dan A5 formaat met harde kaft en voorzien van een leuke voorkant. De foto van een hamburger van aardappel trekt meteen de aandacht.

Voor lange tijd was de aardappel meer dan dagelijkse kost, de aardappel werd soms wel drie keer per dag gegeten. Met alle culinaire trends en hypes verdween de aardappel een beetje naar de achtergrond. Quinoa, rijst, pasta. Allemaal producten die de aardappel een beetje ondergewaardeerd lieten worden. De aardappel met jus kan natuurlijk nog steeds maar er is veel meer mogelijk met aardappel. De aardappel mag dus wel weer in het zonnetje worden gezet. Power to the pieper!

Het boek begint met prettig aandoende tekeningen van essentieel gereedschap. Wel zo handig want zo kom je niet voor verrassingen te staan. Veel bijzonders is er trouwens niet nodig om de heerlijkste aardappel gerechten op tafel te toveren. Een pan, dunschiller en bijvoorbeeld een stamper, maar heel veel gekker wordt het niet.

Een aantal pagina's worden gewijd aan bijvoorbeeld teelt, bewaaradvies en herkomst. Leuk is dat een aantal telers in het boek staan met een korte quote. Het geeft de telers toch een gezicht.

De recepten staan keurig gerubriceerd in bereidingswijze en zijn voorzien van lekkermakende foto's. De recepten beginnenmet de basis bereidingen maar er staan voldoend inspirerende recepten in voor de gevorderde keukenprins(es). Één van de eerste recepten die mij direct aanspreekt is in het hoofdstuk koken, een romige aardappelsoep met mais en mosselen. Dat begint goed. Velen volgen waaronder de aardappel wafels met kervel.  Ook zo'n recept dat ik zeker eens ga maken.

De recepten beginnen met een soort korte uitleg. De receptuur is duidelijk en de stappen om het gerecht te maken zijn duidelijk en goed omschreven. De recepten zijn ook nog eens voorzien van leuke tips en weetjes! Gewoonlijk heb ik twee of drie aardappelrassen in huis maar ik ga na het lezen van dit boek zeker meer rassen in huis halen. De variatie is eindeloos.

Al met al een leuk boek en betaalbaar boek wat je zeker met enige regelmaat open gaat slaan ter inspiratie!

Bezoekers-beoordelingen

Er zijn nog geen bezoekers-beoordelingen voor deze listing.
Heeft u al een account? of maak een account aan
Fine foodmesvorkGood living

Other language?

Contact

HT Media

Boedelhof 4
6715 DG Ede

0318-848652

06-43127172

info@heerlijktafelen.nl

facebook whatsapp 1

messenger code 482139335308331

KvK-nummer: 09165285 | Privacy statementCookieverklaringVoorwaarden