Inloggen  \/ 
x
of
Registreren  \/ 
x

of

Verfijn Resultaten

User Rating

Soort bedrijf

Patrickb

Vleesbijbel - Alles over rund & kalf, varken en lam

Opmerkelijk
 
5.0 (1)
2697   1
Patrickb  
Toevoegen foto/video
Schrijf een beoordeling
Vleesbijbel - Alles over rund & kalf, varken en lam

Boekrecensies

Bindwijze
Hardcover
Aantal pagina's
496
Soort
Tekst met afbeeldingen
Jaar
2017
ISBN
9789048833337
Tags

Kookboek categoriën

Kookboek categoriën

"Gertjan Kiers leert hoe je kwaliteit herkent, hoe je uitbeent, verdeelt, splitst en bereidt. Je zult lezen over het slachtproces, het rijpen, over mager en vet, over mals of stug. Aan de hand van eenvoudige beschrijvingen en stap-voor-stapfotografie leert deze meesterslager je de kneepjes van het slagersvak en geeft hij zijn favoriete vleesrecepten prijs, variërend in tijd en moeilijkheidsgraad." Aldus uitgeverij Carrera Culinair

Recensies verschijnen meestal kort voor of kort na het uitbrengen. Ook ik heb diverse recensies geschreven kort na een release. Maar soms loopt het anders en heb je niet direct tijd om te schrijven. En om een recensie te schrijven zal je eerst moeten lezen. En precies dat vertraagde. Veel boeken worden vluchtig gelezen en de meeste kookboeken bevatten veel receptuur en afbeeldingen waardoor je al snel een beeld krijgt van een boek. Hoe anders is dat bij de Vleesbijbel.

Gertjan Kiers, bekend als demoslager is een geboren slager met een zeer brede kennis en heeft een enorme passie voor vlees. Zijn kennis en passie deelt hij graag. Soms op televisie, regelmatig als gastdocent en vaak tijdens workshops en proeverijen en nu dus in de Vleesbijbel.

De Vleesbijbel heeft als subtitel "Alles over rund & kalf, varken en lam". En daar zat precies mijn vertraging. De vleesbijbel is een leesboek en veel minder een kijkboek. Hoewel de sfeerfoto's van mooie oude messen en mooie gerechten zeker de moeite waard zijn. Een groot deel van de foto's in de Vleesbijbel zijn technisch van aard en ondersteunen de tekst. Want zoals vaak zeggen beelden meer dan woorden. De technische foto's zijn niet bijster intersessant, zelfs vrij klinisch te noemen en dat is dan ook precies de kracht. Tonen wat nodig is. Niet meer en niet minder.

Zoals je verwacht van de demoslager is dit compacte boekje volgestopt met informatie. Het eerste deel van de Vleesbijbel is besteed aan technische kennis. Van slacht tot verwerking van vlees en alle stappen daartussen worden behandeld. Achtergrond informatie over bacteriën en enzymen, verdelen bewaren etcetera. In ongeveer de tweede helft van de 495 pagina's vind je mooie recepten met foto's waar je van gaat watertanden.

De vleesbijbel is een must have voor de echte carnivoor en zal bij menig bbq'er in de kast komen te staan. Maar zeker ook als je bewust met je voeding om gaat. Want het geslachte dier is meer dan de mooie stukjes vlees die je bij de slager en in het winkelschap ziet liggen.

Veel vleesdelen zijn we vergeten. Onze welvaart en snelle leven heeft er voor gezorgt dat we niet meer het hele beest eten en sommige delen als inferieur zijn gaan zien. De winkelschappen liggen vol met snel klaar producten en snel klaar vlees. Sommige delen van een dier hebben echter wat langere bereidingstijd nodig. Wie kent niet de heerlijk pruttelende pan bij oma op het vuur? Wij nemen er tegenwoordig zelden de tijd meer voor en dat is zonde want er zitten zo veel lekkere delen aan een dier. Bovendien vind ik dat als je vlees eet je min of meer de verantwoording hebt het hele beest te gebruiken. De vleesbijbel helpt je daarbij. Geeft informatie over de vleesdelen, het snijden en verwerken ervan. Kortom, dit boek is een must have voor iedere carnivoor. Bovendien is dit boek helder en vlot geschreven wat zelfs 495 pagina's niet veel laat lijken. En dat is dan ook precies de reden dat deze boekrecensie wat langer op zicht liet wachten, ik bleef lezen. En vaak ook opnieuw omdat niet alle informatie bleef hangen. De vleesbijbel is dus letterlijk een naslagwerk voor mij en een aanrader om aan te schaffen.

 

Bijlagen

 • Bestandsomschrijving
  Bestandsgrootte
  Bestandsoort
  Downloads
 • vleesbijbel-alles-over-rund-kalf-varken-en-lam-77-1494014100
  898 KB
  9

Bezoekers-beoordelingen

1 beoordelingen

Algemene beoordeling 
 
5.0  (1)
Heeft u al een account? of maak een account aan
Algemene beoordeling 
 
5.0

Must have

Zoals ik hierboven al schreef.. een must have voor iedere carnivoor

Was deze beoordeling nuttig? 
Fine foodmesvorkGood living

Other language?

Contact

HT Media

Boedelhof 4
6715 DG Ede

0318-848652

06-43127172

info@heerlijktafelen.nl

facebook whatsapp 1

messenger code 482139335308331

KvK-nummer: 09165285 | Privacy statementCookieverklaringVoorwaarden