Remember me
Patrickb

Chimichurri

Opmerkelijk
 
0.0 (0)
2905   0
Patrickb  
Toevoegen foto/video
Schrijf een beoordeling
Chimichurri
Chimichurri is een saus en marinade en wordt gebruikt bij gegrild vlees in de Argentijnse en Uruguayaanse keuken.
Basisingrediënten zijn olie en azijn met diverse kruiden als toevoeging. Voor de frisheid en smaak gebruik ik een deel limoensap en een deel azijn.
Er zijn twee verschillende soorten chimichurri's, een zachtsmakende en een pittige soort. De hoeveelheid peper is daarin bepalend. Dit recept is niet heel pittig maar heeft wel een klein vlammetje. Voeg gerust meer peper toe als je van pittig houdt.
De naam Chimichurri zou volgens wikipedia afkomstig zijn van 'Jimmy McCurry', een Ier uit de 19e eeuw die zich inzette voor de Argentijnse onafhankelijkheidsstrijd en die volgens zeggen de eerste was die deze saus zou hebben bereid. Omdat de naam 'Jimmy McCurry' moeilijk was uit te spreken door de lokale bevolking werd het verbasterd tot 'chimichurri' maar over het ontstaan van de naam doen nog andere verhalen de ronde.
 

Ingrediënten

  • zeste van een halve limoen
  • sap van 3 limoenen
  • 1 bos platte peterselie
  • 1 bos koriander
  • 20 takjes verse oregano
  • 3 sjalotten
  • 6 flinke tenen knoflook
  • 2 rode pepers
  • 2 verse laurierbladeren
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • gemalen zwarte peper
  • 1/2 eetlepel grof gemalen zeezout
  • 1/2 kopje olijfolie
  • 1/3 kopje rode wijnazijn
 

Bereidingswijze

Aangezien alles gemengd gaat worden kunnen alle ingredienten na het snijden in een kom.

  1. Haal zeste van een halve limoen en pers de drie limoenen uit. Rol ze even stevig over de werkbank zodat er meer sap uit komt met persen.
  2. Snij de peterselie en koriander fijn, ik gebruikte blad en steel.
  3. Verwijder de blaadjes van de verse oregano en snij deze fijn.
  4. Snipper de sjalotten heel fijn.
  5. Snij en hak de knoflooktenen. Ik gebruikte in dit geval gesneden knoflook van Bresc, een kant en klaar horecaproduct.
  6. Halveer de pepers en ontdoe deze van de zaadlijsten en snij de peper ragfijn en voeg bij de rest van de ingredienten.
  7. Verse laurierbladeren geven veel smaak maar hebben geen lekker mondgevoel. Snij deze zo fijn mogelijk. Hoe fijner hoe meer smaak maar hoe minder je de stugge blaadjes in je mond voelt met eten.
  8. Voeg de rest van de ingredienten toe en meng deze.

Deze chimichurri is het lekkerst als je hem een dag van te voren maakt maar een paar uur heb je minimaal wel nodig voor een samensmelting van de smaken

Bezoekers-beoordelingen

Er zijn nog geen bezoekers-beoordelingen voor deze listing.
Heeft u al een account?
Beoordelingen (hoe hoger hoe beter)
Wat vond je van de smaak van dit recept?
Was dit recept naar verwachting te maken?
Zou je dit recept vaker maken?
Zou je dit recept aanraden?
Recensie
Commentaar
Fine foodmesvorkGood living

Other language?

Contact

HT Media

Boedelhof 4
6715 DG Ede

0318-848652

06-43127172

info@heerlijktafelen.nl

facebook whatsapp 1

messenger code 482139335308331

Service

KvK-nummer: 09165285 | Privacy statementCookieverklaringVoorwaarden