Remember me
Patrickb

Pittig zoete uienballen

Opmerkelijk
 
0.0 (0)
1328   0
Patrickb  
Toevoegen foto/video
Schrijf een beoordeling
Pittig zoete uienballen

Benodigdheden

Informatie over dit recept

Bereidingswijze
Hoofd ingrediënten

Gekruid gehakt omwikkeld met twee uienrokken en spek, dat moet verrukkelijk worden. En dat was het dan ook. Ik was dit idee al eens tegen gekomen op het internet en gaf er deels mijn eigen draai aan.

Ingrediënten

  • 600 gram gehakt
  • 1 eetlepel kerrie
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel ketjap
  • 1 gesnipperde ui, zie tekst
  • 2 middelgrote uien
  • 4 gedroogde abrikozen, fijgehakt
  • 150 ml bbqsaus naar keuze.
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel maplesyrup
  • 2 eetlepels oregano
  • chiracha naar wens

 Werkwijze

  1. Pel de uien en snijd deze half door van wortelaanzet tot loof.
  2. Maak de rokken los en leg de delen apart.
  3. Breng het gehakt op smaak met de paprikapoeder, knoflook, kerrie, gehakte abrikozen en ketjap. Maar doe wat je zelf lekker vindt, gebruik je favoriete kruiden(mix). Als je gehakt op smaak is mag er nog een eitje doorheen voor de binding.
  4. Vorm ballen ter grootte van de halve uienrokken.
  5. Bekleed de gehaktbal met twee halve uienrokken en druk stevig aan.
  6. Bekleed de uienbal met twee plakjes spek zodat de bal zo goed als gesloten is. Zet het spek eventueel vast met een prikkertje.
  7. Maak een saus van de bbq saus, de basterdsuiker en de maplesyrup. Ook hier kan je nog wat wijzigen in de smaak. Maar als je je favoriete bbqsaus gebruikt komt de smaak vast goed.
  8. Kook de saus in tot ongeveer tweederde. De saus zal stroperig worden.
  9. Dan eventueelnaar wens wat vurigheid toevoegen in de vormvan chiracha, sambal of cayenne peper.
  10. Bak je uienballen indirect op 160 graden tot bijna gaar (kern 65C). Het spek zal al wat knapperiger zijn.
  11. Bak je uienbal krokant (maar niet te droog) en gaar boven het vuur (kern 72C)
  12. Bestrijk je ballen met de saus en bestrooi met oregano en laat de saus indikken naast het vuur, indirect dus. Herhaal desgewenst

 

Eet smakelijk!

Bezoekers-beoordelingen

Er zijn nog geen bezoekers-beoordelingen voor deze listing.
Heeft u al een account?
Beoordelingen (hoe hoger hoe beter)
Wat vond je van de smaak van dit recept?
Was dit recept naar verwachting te maken?
Zou je dit recept vaker maken?
Zou je dit recept aanraden?
Recensie
Commentaar
Fine foodmesvorkGood living

Other language?

Contact

HT Media

Boedelhof 4
6715 DG Ede

0318-848652

06-43127172

info@heerlijktafelen.nl

facebook whatsapp 1

messenger code 482139335308331

Service

KvK-nummer: 09165285 | Privacy statementCookieverklaringVoorwaarden