Remember me

Verfijn Resultaten

User Rating

Soort bedrijf

Moeilijkheid

Kosten

Bereidingswijze

Soort gerecht

Ingrediënten

Noortje van Glabbeek

Zwitserse Appeltaart van Big Mamma

 
0.0 (0)
663   0
Toevoegen foto/video
Schrijf een beoordeling
Zwitserse Appeltaart van Big Mamma

Benodigdheden

Gereedschap & materialen
Oventemperatuur
160oC

Informatie over dit recept

Moeilijkheid
Kosten
Aantal
8 personen
Voorbereiding
Kooktijd
Totale bereidingstijd
1.5 tot 2 uur
Bereidingswijze
Soort gerecht
Hoofd ingrediënten

Wie is er niet dol op appeltaart? Deze platte variant maak ik al jaren. Een recept wat al lang in de familie is: 

Dit recept is van mijn grootmoeder zaliger geweest. Zij had voor de oorlog in Voorburg Duitse dienstmeisjes en die brachten dit recept in. Die hadden het waarschijnlijk weer van hun ouders. Het is dus 'uralt' en de oorspronkelijke bron is niet meer te achterhalen. Inmiddels is het van generatie op generatie overgegaan. Ik ken de taart van mijn grootmoeder en van mijn moeder. En nu bak ik deze taart als ik een appeltaart bak.

Ingrediënten

  • 100 gram boter
  • 100 gram suiker
  • Vanillesuiker
  • 2 eieren
  • 125 gram bloem
  • Snufje zout
  • Bakpoeder voor de hoeveelheid bloem
  • 3 Goudreinetten of andere friszure appel
  • 5 eetlepels Big Mamma's Abrikozenconfiture 
  • Citroensap van één citroen
  • Eventueel extra naar smaak: rozijnen, kaneel en/of enkele eetlepels zelfgemaakte sinaasappelmarmelade.

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Vet de vorm in met een beetje boter
  • Roer de boter zacht en voeg lepel voor lepel de suiker toe en klop de massa luchtig. De boter zal wittig kleuren.
  • Voeg de vanillesuiker of vanille-essence samen met het zout toe.
  • Voeg al kloppende ei voor ei toe. Voeg het tweede ei pas toe als de eerste geheel is opgenomen en je weer een homogene massa hebt.
  • Zeef de bloem samen met het bakpoeder.
  • Voeg al kloppende de bloem toe aan de botermassa
  • Rozijnen (kaneel en andere vulling) toevoegen
  • Schil de appels en verwijder het klokhuis. Verdeel de appel in partjes. Partjes inkerven en sprenkelen met citroensap tegen het verkleuren van de appel.
  • Schep het beslag in de vorm en verdeel de appelparten over het beslag maar hou rondom een centimeter vrij van de rand
  • Bak af in 1 uur en 15 minuten, midden in de oven bij 160 graden.
  • Na het bakken de abrikozenconfiture beetje verwarmen (eventueel zeven) zodat deze vloeibaar wordt en over de nog warme taart verdelen.

Serveren met wat poedersuiker.

Als variatie kan je wat gekonfijte schilletjes aan het beslag toevoegen maar gekonfijte gember is ook erg lekker.

Bezoekers-beoordelingen

Er zijn nog geen bezoekers-beoordelingen voor deze listing.
Heeft u al een account?
Beoordelingen (hoe hoger hoe beter)
Wat vond je van de smaak van dit recept?
Was dit recept naar verwachting te maken?
Zou je dit recept vaker maken?
Zou je dit recept aanraden?
Recensie
Commentaar
Fine foodmesvorkGood living

Other language?

Contact

HT Media

Boedelhof 4
6715 DG Ede

0318-848652

06-43127172

info@heerlijktafelen.nl

facebook whatsapp 1

messenger code 482139335308331

KvK-nummer: 09165285 | Privacy statementCookieverklaringVoorwaarden