Remember me
Patrickb

Chocolade mousse

 
0.0 (0)
449   0
Patrickb  
Toevoegen foto/video
Schrijf een beoordeling
Chocolade mousse

Informatie over dit recept

Kosten
Aantal
6 personen
Voorbereiding
Hoofd ingrediënten
Smaak

Een zacht smeuïge chocolademoussewaar je van blijft eten

Ingredienten

  • 200 gram pure chocolade (calets of fijngehakt)
  • 3 eieren, gesplitst
  • 75 gram suiker 
  • 250 ml slagroom

Bereidingswijze

  1. Smelt de chocolade bain-marie of in de magnetron.
  2. Klopt het eiwit met de helft van de suiker op tot het stadium van zachte pieken. (de pieken eiwit zakken nog in.) Maak het eiwit niet te stevig, het is dan niet meer goed te vermengen met de slagroom en de chocoladewaardoor je witte vlokken krijgt in de mousse. Gebruik uiteraard een vetvrije kom, liefst vetvrij gemaakt met citroensap.
  3. Klop de eidooiers los met de overige helft van de suiker 
  4. Meng de gesmolten chocolade door de losgeklopte eidooier.
  5. Spatel de chocolade met eidooier door de slagroom. Spatelen dus, niet kloppenmet een garde.
  6. Spatel de eiwitten door het chocolade- eidooiermengsel

De chocolade mousse kan je nu overdoen in kleine potjes of in een mooie schaal. Het heeft twee tot drie uur nodig om op te stijven.

Bezoekers-beoordelingen

Er zijn nog geen bezoekers-beoordelingen voor deze listing.
Heeft u al een account?
Beoordelingen (hoe hoger hoe beter)
Wat vond je van de smaak van dit recept?
Was dit recept naar verwachting te maken?
Zou je dit recept vaker maken?
Zou je dit recept aanraden?
Recensie
Commentaar
Fine foodmesvorkGood living

Other language?

Contact

HT Media

Boedelhof 4
6715 DG Ede

0318-848652

06-43127172

info@heerlijktafelen.nl

facebook whatsapp 1

messenger code 482139335308331

Service

KvK-nummer: 09165285 | Privacy statementCookieverklaringVoorwaarden