Remember me
Patrickb

Gekruide zeebaars

 
0.0 (0)
370   0
Patrickb  
Toevoegen foto/video
Schrijf een beoordeling
Gekruide zeebaars

Benodigdheden

Gereedschap & materialen

Informatie over dit recept

Kosten
Aantal
4 personen
Voorbereiding
Totale bereidingstijd
1.5 uur
Bereidingswijze
Hoofd ingrediënten

Zeebaars is een hele delicate vis met een verfijnde smaak welke zich uitstekend leent voor op de bbq of kamado.

Op Facebook kwam ik een recept en mooie foto's tegen van Hester van Egteren-Vos en heb haar gevraagd of ik het recept mocht plaatsen op deze website en haar foto's mag gebruiken. Een lekker, niet te moeilijk te maken recept wat je echt eens moet proberen!

Dank Hester!

Ingrediënten

  • 1 zeebaars
  • 0.5 citroen
  • 0.5 ui
  • 1 takje rozemarijn
  • 5 takjes tijm
  • 3 takjes dille
  • 3 blaadjes salie
  • 1 middelfijn zeezout

Bereidingswijze

  1. Reken per persoon ongeveer zo'n 150 gram visvlees.
  2. Het is zeer belangrijk om de zeebaars van zijn schubben te ontdoen. Daarna snij je de buik open en verwijder je de ingewanden. Goed uitspoelen is belangrijk. Desgewenst kan je dit gerecht ook bereiden van filets. Uiteraard kan je de vis ook door je visleverancier laten schoonmaken!
  3. Dit filmpje op visfileren.nl helpt je een eind op weg met het schubben en schoonmaken van de zeebaars als je het zelf wil doen.
  4. zeebaars geprepareerdMaak een kruiden mengsel van dille, verse tijm, rozemarijn en salie.
  5. Wrijf de zeebaars van binnen en van buiten in met zeezout en de kruiden. Maal er wat grof gemalen peper overheen. (ook de binnenkant!)
  6. Vul de buikholte met schijven citroen en uienringen of leg de citroen en de uienringen op de vleeszijde van de filets.
  7. Gaar de zeebaars op 150 graden in ongeveer 1 tot 1,5 uur, afhankelijk van de grote. de filets zullen heerlijk zacht en lekker sappig zijn!
  8. Dat garen gaat het beste met de indirecte methode, dus naast het vuur of houtskool. Hoe dat in zijn werk gaat staat elders op deze site.
  9. De vis gaar je met de huid op het grillrooster. Een hele vis kan je dus om en om garen op het rooster. Met filets zou ik ze niet omdraaien of je moet je samen binden of in de klem garen. Filets kan je beleggen met de kruiden, ui en citroenschijfjes en op de huid op het rooter leggen. Een deksel op je bbq of kamado geeft een mooiere garing. Eventueel kan je de filets ook op een zout of cederhouten plank leggen en daarop garen.

Bezoekers-beoordelingen

Er zijn nog geen bezoekers-beoordelingen voor deze listing.
Heeft u al een account?
Beoordelingen (hoe hoger hoe beter)
Wat vond je van de smaak van dit recept?
Was dit recept naar verwachting te maken?
Zou je dit recept vaker maken?
Zou je dit recept aanraden?
Recensie
Commentaar
Fine foodmesvorkGood living

Other language?

Contact

HT Media

Boedelhof 4
6715 DG Ede

0318-848652

06-43127172

info@heerlijktafelen.nl

facebook whatsapp 1

messenger code 482139335308331

Service

KvK-nummer: 09165285 | Privacy statementCookieverklaringVoorwaarden