Remember me
Patrickb

Saucijzenbroodjes met kruidentopping

 
0.0 (0)
266   0
Patrickb  
Toevoegen foto/video
Schrijf een beoordeling
Saucijzenbroodjes met kruidentopping

Informatie over dit recept

Moeilijkheid
Kosten
Aantal
10 personen
Voorbereiding
Totale bereidingstijd
45 minuten
Bereidingswijze
Hoofd ingrediënten

Saucijzenbroodjes koopt men meestal bij de bakker of slager. Maar zelf bakken is zo lastig nog niet. Helemaal met kant en klaar (diepvries) bladerdeeg.

INGREDIËNTEN

  • 350 gram mager rundergehakt
  • 150 gram half om half gehakt
  • 2 witte boterhammen zonder korst
  • 1 kopje melk
  • 1 pakje bladerdeeg
  • 1 ei, losgeklopt
  • 1 bol nootmuskaat
  • peper en zout naar smaak

BEREIDINGSWIJZE

  1. Week het witbrood in de melk.
  2. Meng beide gehaktsoorten goed door elkaar en voeg twee eetlepels water toe. Kneed tot een plakkerig deegmengsel ontstaat. 
  3. Knijp de witte boterhammen uit en voeg de kruim toe aan het gehakt. Kneed goed door zodat je het brood niet meer ziet.
  4. Rasp de bol nootmuskaat voor 3/4 en voeg de rasp met peper en zout toe. Breng naar wens op smaak.Proef een klein beetje door deze even kort te garen omzo de smaak te kunnen proeven.
  5. Leg plakjes bladerdeeg op de werkbank. Ik maakte er een lange rol van en legde de plakjes op elkaar en drukte de overlap aan met een natte vork. Maak je de gangbare maat leg dan de plakjes bladerdeeg iets uit elkaar. 
  6. Verdeel het gehakt. Maak je drie rollen verdeel dan het deeg in drieën, voor 10 broodjes dus het gehakt in 10 delen verdelen. Maak er rolletjes van die iets kleiner zijn dan de breedte van je deegplak
  7. Trek een lijntje op het bladerdeeg op 1/3 van de plak. Leg daar je gehakt op en vouw het grote deel er overheen. 
  8. Druk met de handen het deeg goed aan. De randen zijn bij mij vochtig,is dat niet het geval dan deze eerst iets bevochtigen. Druk ook de zijkanten dicht.
  9. Bestrijk met het losgeklopte ei en plaats de broodjes even voor eenkwartiertje in de koeling zodat het bladerdeeg weer wat stevigheid krijgt.
  10. Bestrijk een tweede keer. Nu kan je zaden of kruiden naar wens over de broodjes strooien. Ik gebruikte een mengsel van lijnzaad, maanzaad, gersten hennepzaad met iets zeezout. Een lekkere mix moet ik zeggen.
  11. Bak de broodjes in zo'n 25 minuten op 180 graden goudbruin en krokant.

Eet smakelijk. 

Bezoekers-beoordelingen

Er zijn nog geen bezoekers-beoordelingen voor deze listing.
Heeft u al een account?
Beoordelingen (hoe hoger hoe beter)
Wat vond je van de smaak van dit recept?
Was dit recept naar verwachting te maken?
Zou je dit recept vaker maken?
Zou je dit recept aanraden?
Recensie
Commentaar
Fine foodmesvorkGood living

Other language?

Contact

HT Media

Boedelhof 4
6715 DG Ede

0318-848652

06-43127172

info@heerlijktafelen.nl

facebook whatsapp 1

messenger code 482139335308331

Service

KvK-nummer: 09165285 | Privacy statementCookieverklaringVoorwaarden