Inloggen  \/ 
x
of
Registreren  \/ 
x

of

Verfijn Resultaten

User Rating

Soort bedrijf

Patrickb

Koud roken met een bloempotje

Opmerkelijk
 
0.0 (0)
4539   0
Patrickb  
Toevoegen foto/video
Schrijf een beoordeling
Koud roken met een bloempotje

Koud roken kan op vele manieren en hoeft niet eens veel te kosten. Dit is een hele simpele maar tevens doeltreffende methode.

Koud roken kan soms in een rookkast of bbq/smoker lastig zijn. De temperatuur moet laag blijven. Meestal werken we in dergelijke apparaten met een vuurtje.

Deze methode maakt gebruik van een koker van hout, of gebruik een kartonnendoos. Een omgekeerde (nieuwe) vuilnisemmer zal ook wel werken denk ik. Daarnaast heb je een bloempotje nodig en wat rookhout. Een paar kooltjes heb je nodig voor het laten smeulen van de houtsnippers

Hoe ga je te werk?

Zorg allereerst dat je een paar goed gloeiende kooltjes hebt. Plaats enkele grove stukken rookhout onderin en leg daarop een paar gloeiende kooltjes. Daarop weer een paar stukjes rookhout en eventueel daarop nog wat rooksnippers of mot. Laat dit even staan om warm te worden en te laten roken.

het bloempotje heeft een gat onderin voor de afwatering zodat planten niet te natte voeten krijgen. Wij gebruiken dit gat als zuurstof toevoer. Dat betekend wel dat zuurstof er bij moet kunnen komen. Plaats het bloempotje daarom op een verhoging zodat het gat iets van de grond vrij is. Een paar takjes of steentjes zijn al voldoende.

Plaats het rokende potje met een tang of handschoen (Pas op want het potje kan heet zijn) in je rookkamer. Zoals gezegd een koker van hout zoals op de bijgaande foto's of een schone kartonnen doos bijvoorbeeld. Wees creatief en bedenk wat voor jou kan werken.

Toon jij hieronder jou project?

 

 

Bezoekers-beoordelingen

Er zijn nog geen bezoekers-beoordelingen voor deze listing.
Heeft u al een account?
Beoordelingen (hoe hoger hoe beter)
Commentaar
Fine foodmesvorkGood living

Other language?

Contact

HT Media

Boedelhof 4
6715 DG Ede

0318-848652

06-43127172

info@heerlijktafelen.nl

facebook whatsapp 1

messenger code 482139335308331

KvK-nummer: 09165285 | Privacy statementCookieverklaringVoorwaarden