Inloggen  \/ 
x
of
Registreren  \/ 
x

of

Verfijn Resultaten

User Rating

Soort bedrijf

Patrickb

Stressvrij uitgebreid dineren

Opmerkelijk
 
0.0 (0)
3309   0
Patrickb  
Toevoegen foto/video
Schrijf een beoordeling
Stressvrij uitgebreid dineren

Een geslaagd diner is afhankelijk van een gedegen voorbereiding. Ik geef je enige handvatten om van lekker eten, Heerlijk tafelen te maken!

Wees niet te ambitieus

Natuurlijk wil je schitteren met je (kerst)diner. En dat is prima natuurlijk maar het brengt tevens een gevaar met zich mee. Kook daarom geen gerechten die je nog nooit eerder hebt gemaakt. Enige ervaring met een gerecht geeft rust en een grote kans van slagen. Kook je gerechten daarom in de weken voor kerst een keertje voor. Zo kan je ook nog zaken aanpassen als je dat zou willen. Ovenstanden die bij een recept staan kunnen afwijken van jou eigen oven. Niets zo vervelend als blijkt dat je gerecht niet gelukt is doordat stand 4  van je oven warmer wordt dan stand 4 van jou oven en je gerecht zwart uit de oven komt. Natuurlijk is het wijs om je oventemperatuur te controleren met een oven thermometer. Onze recepten geven temperaturen om het je makkelijk te maken!

 

Voorbereiden

Een goede voorbereiding is echt het halve werk. Tenminste op de dag zelf. Stel een menu samen wat je van te voren goed kan voorbereiden, dat scheelt een hoop stress op de dag zelf. Maar ook tijdens het diner zelf kan je voorbereidingen treffen. Zo maak ik de saus voor het volgende gerecht bijvoorbeeld al klaar tijdens het opwarmen en bewaard dat in een thermosfles of isolatie box. Een koelbox is ook ideaal tijdens zo'n diner. Want naast koelen kan je in een koelbox ook gerechten warm houden! Zorg wel voor een onderzettertje of krant onder een hete pan. Zo deed oma dat vroeger ook en noemden we dat een hooikist. De moderne versie is minstens zo effectief.

Aperitief

Een aperitief is niet alleen een leuke verwelkoming of begin van het diner, het creeert ook rust. Het geeft je tijd om je eerste gerechten voor te bereiden. Serveer er lekker brood bij met wat boter of tapenade. Charcuterie en olijfjes doen het ook prima. Maar serveer niet te veel, het zou zonde zijn als je gasten geen trek meer hebben na je aperitief.

Muziek

Goed gekozen muziek kan het verschil maken tussen een diner en een geslaagd diner. Laat de muziek niet overheersen en zorg voor passende muziek. Een etentje in Spaanse sferen met Phil Collins op de achtergrond is het nét niet. Niet dat zijn muziek niet goed is maar Julio Iglesias zou al beter passen. Met kerst zijn er vele zenders op de radio die ononderbroken muziek in kerstsfeer uitzenden, wel zo makkelijk!

Drank

Zorg voor voldoende drank. Wat zou het jammer zijn als de wijn zo goed bevalt maar voortijdig op is. Natuurlijk geld dat niet enkel voor de wijn. Met sommige slijters kan je bijvoorbeeld de afspraak maken dat wat je niet gebruikt hebt weer terug kan. Zo weet je zeker dat je genoeg hebt en je hebt niet het risico van een grote voorraad dranken die je misschien zelf niet drinkt. En hoewel het missschien gek lijkt kan je specifieke dranken door de gebruiker zelf laten meenemen. Oom Jan die graag een mooie whiskey drinkt na het diner is misschien de enige. Speciaal voor hem een fles kopen is zonde als Jan verder niet heel vaak komt. Echt, hij neemt graag zelf zijn lievelings fles mee!


Afwisseling in de maaltijd

Lichte en wat zwaardere gerechten afwisselen maakt dat je minder snel een vol gevoel hebt. Passende wijnen of een mooi bier moeten aansluiten bij je gerechten, niet enkel in smaak maar ook in bijvoorbeeld alcoholpercentage. Ook hier geldt, vraag je zelfstandig slijter om advies. De slijterij ketens hebben niet altijd personeel dat je kan adviseren, een echte slijter is niet enkel verkoper maar bovenal liefhebber en kenner.

Tijdig beginnen

Een diner loopt makkelijk uit, begin dus tijdig. Hoe meer gangen hoe groter de kans op uitlopen. Als het in de keuken even niet zo soepel loopt en het opdienen wat langer duurt dan gedacht. Tijdig beginnen begint al in de ochtend. LEg de kleding klaar die je met je etentje wil dragen. Begin ook met de voorbereidingen die op de dag zelf moeten gebeuren tijd zodat je nog tijd hebt om rustig te douchen en je helemaal klaar te maken voor een geslaagd diner. Probeer het laatste uur niets meer te doen. Pak een boek of tijdschrift en ga even lekker lezen. Zo kom je tot rust en die rust zal mede zorgen voor een geslaagd diner!

Succes en bovenal veel plezier!

Bezoekers-beoordelingen

Er zijn nog geen bezoekers-beoordelingen voor deze listing.
Heeft u al een account?
Beoordelingen (hoe hoger hoe beter)
Commentaar
Fine foodmesvorkGood living

Other language?

Contact

HT Media

Boedelhof 4
6715 DG Ede

0318-848652

06-43127172

info@heerlijktafelen.nl

facebook whatsapp 1

messenger code 482139335308331

KvK-nummer: 09165285 | Privacy statementCookieverklaringVoorwaarden