Inloggen  \/ 
x
of
Registreren  \/ 
x

of

Verfijn Resultaten

User Rating

Soort bedrijf

Patrickb

Weven met bacon

Opmerkelijk
 
0.0 (0)
3509   0
Patrickb  
Toevoegen foto/video
Schrijf een beoordeling

Vlees, vis of gevogelte op de bbq of in de oven wordt veel minder droog door het in te rollen in bacon. Het uitsmeltende vet geeft zowel smaak als enige sappigheid en voorkomt het uitdrogen van het product zelf. Deze techniek is ook wel bekend onder de naam "barderen".

Dit barderen kan zowel met vetspek als doorregen. Uiteraard staat het vrij om een wel of niet gerookt soort te kiezen.
Door het product in te rollen houdt je het bij elkaar, handig bijvoorbeeld als je een stukje vlees of vis hebt gevuld. Het spek zorgt er voor dat de vulling er niet uitloopt.

13179054 1087301381312646 2196307421323141663 n

(foto van Marion.vanlieshout)

Uiteraard is bacon ook een smaakmaker. Een bijkomend voordeel van bacon is dat het krimpt als je het gaat garen, een eigenschap waar je je voordeel mee kan doen!

Als je je te barderen product inrolt in bacon heb je grote kans dat het bacon zich terug trekt en niet meer goed om je product blijft zitten. Daar is een simpel truukje voor dat er ook nog eens gewoon erg mooi uit ziet: weven!

Stap 1: Begin met een laagje slagersplastic of vershoudfolie op je werkbank. Zo kan je na het weven je werkte makkelijk oppakken.

Stap 2: Leg de plakjes bacon naast elkaar maar sla telkens een plaatsje over

dsc 6819 

Stap 3: Nu je de plakjes om en om op het plastic hebt liggen gaan we de eerste dwarslaag er op leggen. 

dsc 6820

Stap 4: Nu gaan we de plakjes spek op de vrijgehouden plek leggen zodat de banen spek in lengte richting zijdelings zijn aangesloten

dsc 6821

Stap 5: Nu slaan we de onderliggende plakjes terug om ruimte te maken voor de volgende dwarsplak

dsc 6822

Stap 6: Als de onderliggende plakjes zijn teruggeslagen kan de volgende dwarsplak er op.

dsc 6823

De volgende stappen zijn een herhaling van de voorgaande. Ik maak meestal een aantal weefwerkjes maar probeer altijd het weefwerkje op de juiste breedte te maken van het product dat ik wil inpakken.

dsc 6824

dsc 6825

dsc 6826

(ik miste net één plakje om het helemaal mooi te maken. Maar de werkwijze spreekt voor zich lijkt me....)

dsc 6827

Een groot voordeel ten opzichte van inrollen is dat bijvoorbeeld een fatty nu ook zijdelings stevigheid heeft wat het omkeren of oppakken vereenvoudigd. Het voorkomt breken.

weave

fatty weave

Gevlochten spek is ook leuk voor bijvoorbeeld taartjes van boerenkool op de bbq, een absolute aanrader dat eens te maken!

 

Bezoekers-beoordelingen

Er zijn nog geen bezoekers-beoordelingen voor deze listing.
Heeft u al een account?
Beoordelingen (hoe hoger hoe beter)
Commentaar
Fine foodmesvorkGood living

Other language?

Contact

HT Media

Boedelhof 4
6715 DG Ede

0318-848652

06-43127172

info@heerlijktafelen.nl

facebook whatsapp 1

messenger code 482139335308331

KvK-nummer: 09165285 | Privacy statementCookieverklaringVoorwaarden